Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Battleship



Θυμάσαι το παλιό επιτραπέζιο παιχνίδι «Ναυμαχία»; Ε, το Battleship θα σου το θυμίσει και guest star θα είναι η Rihanna! Αυτό είναι το γενικό συναίσθημα της ταινίας γιατί αν εμβαθύνεις παραπάνω θα το κάψεις το μυαλουδάκι σου. Το Battleship θα σου προσφέρει εφέ τα οποία είναι αντιγραφή – επικόλληση των εφέ της ταινίας Transformers. Βλέπεις έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο film editor, Paul Rubell...Πρωταγωνιστούν «καλά» παιδιά όπως ο Τέιλορ Κιτς, ο Αλεξάντερ Σκάρσκαρντ, η Rihanna και όλως περιέργως ο Λίαμ Νίσον. Ο τελευταίος με εξέπληξε καθώς δεν περίμενα με τίποτα να τον δω σε τέτοια ταινία...
Οκ, εντάξει, είναι ταινία κυρίως για άντρες...(σόρυ παίδες) γιατί δεν είναι μόνο το στρατιωτικό – ναυτικό του θέματος...είναι οι εξωγήινοι, οι γκομενίτσες, τα σκάφη Transformers και το λίγο επιπόλαιο σενάριο και η επιπόλαιη ερμηνεία του στυλ «εντάξει, μωρέ, έρχονται οι εξωγήινοι να μας σκοτώσουν αλλά εμείς αμερικάνοι είμαστε, θα τη βρούμε την άκρη»! Δηλαδή, πιο χαλαρά πεθαίνεις...! Ο Τέιλορ Κίτς έπρεπε να κρατάει μια φραπεδιά στο χέρι για να είναι πιο ολοκληρωμένη η ερμηνεία του, ο Αλεξάντερ Σκάρσκαρντ ήταν τόσο στην τσίτα που νόμιζες οτι θα πετάξει κυνόδοντες, η Rihanna προσπαθούσε, το κορίτσι, να ταιριάξει με την παρέα και ο Λίαμ Νίσον είχε ένα στυλ «εγώ για την αρπαχτή ήρθα, μη μου δίνετε και πολύ σημασία». Αρχικά θέλανε να τη γυρίσουν στην Αυστραλία αλλά η κυβέρνηση εκεί δεν τους έκανε έκπτωση στους φόρους, οπότε αποφάσισαν για τη Χαβάι που  ανήκει και αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ταινία είναι για σινεμά ή για High Definition οθόνη (ειδικά στο Blu-Ray), πόπκορν, πίτσες, μπύρες και ό,τι άλλο τρώγεται στον καναπέ. Δεν θα σε προβληματίσει, θα σε διασκεδάσει με τα εφέ της και θα πεις πολλές φορές «ποιός είσαι, ρε φίλε!». 303 εκατομμύρια παγκοσμίως και δεν τους χάλασε καθόλου...μπήκαν και λεφτά στην άκρη! Αρκετές Σάπιες Ντομάτες και Χρυσά Βατόμουρα...θα δούμε αρκετές υποψηφιότητες αλλά ποιός νοιάζεται γι’ αυτά; Βάλτε την ταινία, καθίστε στον καναπέ σας (αφού έχετε γεμίσει το τραπεζάκι με τα γνωστά εδέσματα) και απολαύστε εφετζίδικο σινεμά! Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!