Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Dark Shadows



Ο Τιμ Μπάρτον διασκευάζει σαπουνόπερα της δεκαετίας του 1970 και τα πάει καθόλου άσχημα. Η μαύρη κωμωδία Dark Shadows σου αφήνει μια γλυκιά νοσταλγία εκείνης της δεκαετίας είτε την έζησες είτε όχι. Το soundtrack της ταινίας είναι βγαλμένο από εκείνη την εποχή, τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε ("Nights in White Satin" - The Moody Blues, "Top of the World" -  The Carpenters, "You're the First, the Last, My Everything" - Barry White, "I'm Sick of You" -  Iggy Pop, "Season of the Witch" - Donovan, "Get It On" - T. Rex, "Paranoid" - Black Sabbath και άλλα).
Η ιστορία είναι θεότρελη...όπως αξίζει σε κάθε παραμύθι: ο Μπαρνάμπας Κόλλινς είναι ένας 200 χρονών βρυκόλακας, ο οποίος ήταν φυλακισμένος σε ένα φέρετρο από την πρώην αγαπημένη του Αντζελίκ Μπουσάρντ ως τιμωρία! Ξυπνάει, λοιπόν, στη δεκαετία του 1970 εντελώς χαμένος μέσα στο καινούριο περιβάλλον αλλά δεν δείχνει  να τον στεναχωρεί καθόλου. Γυρνάει στην έπαυλη στην οποία έμενε πριν από 200 χρόνια, όπου τώρα κατοικούν οι προβληματικοί απόγονοί του. Ο Μπαρνάμπας θα μπλέξει σε περιπέτειες με την πρώην αγαπημένη του και τιμωρό του, η οποία ζει όλα αυτά τα χρόνια και έχει καταστρέψει την επιχείρησή του.
Ο Τζόνι Ντεπ για άλλη μια φορά φοράει τα κουστούμια της φαντασίας του αγαπημένου του σκηνοθέτη (τα οποία του πάνε πολύ!) και μπαίνει εντελώς στο πετσί αυτού του κακομοίρη βρυκόλακα που μόνο βάσανα τον βρίσκουνε. Η Μισέλ Φάιφερ αφήνει ένα μητρικό στίγμα στην ιστορία, κάτι σα να λέμε «η κολόνα του σπιτιού», ενώ η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ παίζει την αμερικάνα πολύ καλά και συμπληρώνει το «πάρτι»! Η τρελή μάγισσα Έβα Γκριν θα σας κάνει να γελάσετε με την εκδικητικότητά της.
Μια ταινία που θα σας κάνει να θυμηθείτε τον καιρό που σας λέγανε παραμύθια. Εξάλλου, ο σκηνοθέτης της αυτό ξέρει να κάνει πολύ καλά...ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε στο Χόλλιγουντ αυτή τη στιγμή. Δεν θα χάσετε δυο ώρες από τη ζωή σας...ακόμα κι αν δεν σας αρέσει, θα απολαύσετε τη μουσική και θα γνωρίσετε τον κόσμο στη δεκαετία του ’70 αν δεν την ζήσατε. Κριτικοί τη θάψανε, κριτικοί την ανεβάσανε...ξέρετε πως είναι αυτά. Αν είσαι φαν του Τιμ Μπάρτον θα πεις οκ, αν δεν είσαι θα πεις οτι τζάμπα το είδες. Η επιλογή φυσικά δική σας!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δείτε το trailer της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!