Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Homeland



Μ’ αρέσουν πάρα πολύ οι σειρές που η σεζόν τους δεν ξεπερνάει τα 12 επεισόδια. Κι ενώ πεθαίνω από την αγωνία και με αφήνουν ένα χρόνο να περιμένω, μ’ αρέσουν πολύ αυτές οι μέγα – ταινίες. Βλέποντας το Homeland είναι σα να βλέπεις μια μεγάλης διάρκειας ταινία. Νομίζω ότι αυτό λέγεται μαζοχισμός αλλά ας μην ανοίξω αυτό το θέμα!
Θυμάστε την Κλερ Ντέινς; Ρωμαίος και Ιουλιέτα, 1996 μαζί με τον Ντι Κάπριο. Είμαι σίγουρη ότι τη θυμηθήκατε! Η Κλερ μεγάλωσε από τότε και έχει γίνει μια φανταστική ηθοποιός με πολύ ωραίες ερμηνείες. Εδώ ενσαρκώνει μια πράκτορα της CIA, η οποία μάχεται εναντίον της γνωστής σε όλους μας Αλ Κάιντα. Μετά τον Μπιν Λάντεν οι αμερικανοί δείχνουν να έχουν πεισμώσει και θέλουν να εξαρθρώσουν την ιρακινή οργάνωση.
Συμπρωταγωνιστής είναι ο Ντέμιαν Λούις και τον θυμάστε από τις Νύφες του Παντελή Βούλγαρη. Επίσης φοβερός ηθοποιός και η ερμηνεία ακόμα πιο φοβερή! Ενσαρκώνει έναν πεζοναύτη που γυρίζει από το Ιράκ μετά από 8 χρόνια που τον θεωρούσαν νεκρό. Όλα αυτά τα χρόνια υπέστη φοβερά βασανιστήρια και ζούσε σε μια τρύπα κάτω από τη γη. Τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζεται ο πεζοναύτης γιατί η πράκτορας της CIA μαθαίνει από δική της πηγή ότι ένας αμερικανός στρατιώτης «αλλάζει πλευρά». Πάει, δηλαδή, με το μέρος των Ιρακινών και γίνεται δικός τους κατάσκοπος.
Η σειρά θριλερίζει υπό την έννοια ότι η αγωνία είναι στο κατακόρυφο σε κάθε επεισόδιο καθώς ο Χάουαρντ Γκόρντον δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Βλέπετε, είναι ο παραγωγός του 24 και αν δεν το έχετε δει, να το δείτε! Το Homeland βασίζεται σε μια ισραηλινή σειρά με τίτλο Hatufim και έχει αποσπάσει Χρυσές Σφαίρες και βραβεία ΕΜΜΥ.
Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι «οσκαρικές» και σε καθηλώνουν. Συμπάσχεις και με τη μια μεριά και με την άλλη και τα σύνορα μεταξύ κακού και καλού αλλάζουν συνεχώς βάζοντας τη λογική σε επικίνδυνα μονοπάτια...! Εδώ θα έπρεπε να είχαμε τον Σωκράτη παρέα για να συζητήσουμε ότι κακός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Και υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί τρόποι να γίνει κάποιος κακός. Το Homeland θα σας βάλει σε τέτοιες σκέψεις και ακόμα περισσότερες!
Η πρώτη σεζόν έχει ήδη βγει σε dvd και η δεύτερη θα βγεί λογικά κοντά στο επόμενο καλοκαίρι. Αξίζει να αφιερώσετε 12 ώρες από τη ζωή σας για αυτή τη μέγα – ταινία! Homeland, λοιπόν και ερμηνείες για πολλά βραβεία! Καλή θέαση...

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!