Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

The Avengers



Marvel ενωμένη, ποτέ νικημένη! Θες όλους τους ήρωες μαζεμένους; Θες μια τρελή μάζωξη; Θες να δείς ωραίους άντρες; Θες να δεις την Σκάρλετ Γιόχανσον με στενή, εφαρμοστή στολή; Τότε δες τους Εκδικητές! Η ταινία απέσπασε 1,5 τρις δολάρια και κάτι ψιλά παγκοσμίως. Όχι απλώς τα ‘πιασε τα λεφτά της, κλαίνε από το πολύ χρήμα οι παραγωγοί...δεν αντέχουν τόση ευτυχία.
Ο Τομ Χίντλεστον ως Λόκι
Η ιστορία είναι κλασική για ήρωες και ακόμα πιο κλασική για την Αμερική. Ένας μοχθηρός κακός που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο και να τον κάνει όπως αυτός γουστάρει και φυσικά οι καλοί ήρωες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τον αποτρέψουν. Η ταινία δίνει έμφαση στην διαφορετικότητα των ηρώων και πώς καταφέρνουν με δυσκολία στο τέλος να τα βρουν για το κοινό καλό. Ο Τομ Χίντλεστον ενσαρκώνει με επιτυχία τον «κακό» Λόκι ξεδιπλώνοντας την παράνοια του ήρωα καθώς και τα κόμπλεξ του – γιατί ΚΑΘΕ κακός έχει τα κόμπλεξ του. Ξεχωρίζεις την συγκρατημένη οργή του Μαρκ Ραφάλο ως Χαλκ, το χιούμορ του Ρομπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως Iron Man, τα στιβαρά μπράτσα του Κρις Χέμγουορθ ως Θορ και λυπάσαι αρκετά τον Κάπτεν Αμέρικα (Κρις Έβανς) γιατί έχει μείνει λίγο πίσω και δεν ξέρει. Η Σκάρλετ είναι πολύ ωραία με την κολλητή της φόρμα αλλά έχει πολύ γέλιο που της έχουν δώσει να κουβαλάει ένα τόσο δα μικρό όπλο, όταν, ειδικά, στο τέλος της ταινίας που γίνεται χαμός και όλα γκρεμίζονται, αυτή προσπαθεί να νικήσει τον εχθρό με το πιστολάκι!
Ο Θορ (Κρις Χέμγουορθ) και ο Κάπτεν Αμέρικα (Κρις Έβανς)
Πολλά ωραία εφέ, η τεχνολογία στην υπηρεσία του σινεμά ολοκληρωτικά! Αξίζει να το δεις σε μεγάλη High Definition οθόνη με πολύ καλό ηχοσύστημα. Αυτό που σε χαλάει (λίγο έως πολύ) είναι αυτο το συνηθισμένο «οι Αμερικάνοι σώζουν τον κόσμο, αφού, φυσικά, η Νέα Υόρκη καταστρέφεται» μοτίβο που το έχεις δει χίλιες φορές είτε φοράνε κολάν και πετάνε είτε όχι.
Μια πολύ καλή δουλειά, αν μιλάμε για ήχο και εικόνα, μια καλή δουλειά, αν μιλάμε για μεταφορά από κόμικς, μια καλή ταινία, αν μιλάμε για ποπκόρν. Το σίγουρο είναι οτι θα το απολαύσεις, δεν θα βαρεθείς (ακόμα κι αν είσαι γυναίκα και 80 χρονών) και θα πεις «θα ήθελα λίγο ακόμα, πλάκα είχε». Εκδικητές και σίγουρη διασκέδαση. Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!