Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η φαντασία είναι η καλύτερη μόρφωση

"Η φαντασία είναι η καλύτερη μόρφωση", λένε κάποιοι και οι υπόλοιποι με τα πτυχία γελάνε... Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τους πτυχιούχους αυτό να το καταλάβουν; Γιατί εγώ το καταλαβαίνω; Μήπως επειδή δεν κατέχω πτυχίο; 

Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις έγιναν εξαιτίας της φαντασίας.  Αλίμονο, αν ο Κολόμβος δεν χρησιμοποιούσε την φαντασία του και δεν επέμενε για την στρόγγυλη μορφή του πλανήτη μας...ακόμη θα πιστεύαμε στην τετράγωνη! Τετράγωνη μπορεί ναι είναι η λογική αλλά η φαντασία είναι ολοστρόγγυλη! Δεν τελειώνει πουθένα...Με την φαντασία ζεις ένα αέναο ταξίδι δημιουργίας που δίνει νόημα σε κάθε ύπαρξη. Η φαντασία σε πηγαίνει σε μέρη που νόμιζες πως δεν υπήρχαν ποτέ..

Όταν οι ορίζοντες του μυαλού μας είναι ανοιχτοί, η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη...Δύσκολα παρεξηγείς κάποια πράγματα γιατί πολύ απλά λόγω της φαντασίας μπορεί να σκεφτείς περισσότερους λόγους για να μην παραξηγήσεις τα πράγματα! Όταν το μυαλό μας είναι ανοιχτό, δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στον φίλο, στον συγγενή, στον συνάδελφο, στον συνάνθρωπο. Φανταζόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, και αυτό αρκεί για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Κάτι που κανένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να προσφέρει και κανένα πτυχίο δεν μπορεί να πιστοποιήσει.

Παγιδευμένη χρόνια πολλά σε ένα πανεπιστήμιο, γνωρίζω το θέμα καλά...καλύτερα απο όσο θα ήθελα, πιστέψτε με...Παγιδευμένη σε μια πανεπιστημιακή λογική δεν μπορώ να πάρω ανάσα...Γι' αυτό δημιουργώ αυτό το blog ... για να μην πνιγώ! Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν την φαντασία περισσότερο από την λογική...ελπίζω και εσείς!

Εις το επανιδείν...,

Catia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!