Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Damages



Φινάλε έκανε προχθές το δικαστικό δράμα – θρίλερ Damages και μείναμε παραπονεμένοι γιατί θέλαμε κι άλλο. Για 5 σεζόν το Damages μας έδειξε τον κόσμο των δικηγόρων της Νέας Υόρκης και τη σχέση δύο πολύπλοκων και απλών ταυτόχρονα γυναικών. Ισως η καλύτερη δικαστική σειρά των τελευταίων ετών με ένα κάστ ηθοποιών που θα ζήλευε και ο καλύτερος παραγωγός ταινιών.
Έχοντας την Γκλέν Κλόουζ στο τιμόνι, η σειρά δεν θα μπορούσε να είναι αδιάφορη. Η Γκλεν ως Πάτυ Χιούζ σε καθηλώνει με την αφοσίωσή της σε αυτό που κάνει που όμως προς το τέλος τη δικαιολογείς απόλυτα. Η Ρόουζ Μπέρν ως Έλλεν Πάρσονς σε κάνει να φανταστείς την Πάτυ στα νιάτα της και ποντάρεις σε όλες τις σεζόν οτι δεν θα καταλήξει σαν κι αυτή. Ανά τις σεζόν βραβευμένοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί πλαισιώνουν το κάστ καθώς κάθε σεζόν περιστρέφεται γύρω από άλλη υπόθεση. Οι Τεντ Ντάνσον, Γουίλιαμ Χαρτ, Μάρσα Γκέι Χάρντεν, Μάρτιν Σόρτ, Λίλυ Τόμλιν, Τζον Γκούντμαν, Ντύλαν Μπέικερ και Ράιαν Φιλίπε είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που διαμορφώνουν την κάθε υπόθεση – καταλύτης για τη σχέση των δύο γυναικών.
Στο Damages θα δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για την επιτυχία, για τη νίκη. Θα δεις χαρακτήρες να αλλάζουν τόσο πολύ που στο τέλος δεν τους αναγνωρίζεις. Θα δεις τη μεταμέλεια που έρχεται στο τέλος της καριέρας σου και σε πετάει αλύπητα στην πραγματικότητα. Θα δεις τις επιλογές που κάνει ο καθένας μας και τις συνέπειές τους ως το τέλος της ζωής μας. Θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.
Η σειρά πήρε πολλά βραβεία...Emmy, Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα. Η Γκλεν Κλόουζ κέρδισε την πρώτη χρονιά Emmy για την ερμηνεία της καθώς και Χρυσή Σφαίρα. Κάθε χρόνο η σειρά είχε υποψηφιότητες στα βραβεία και αρκετές φορές ανταμείφθηκε. Για μένα κάθε σεζόν ήταν μια μεγα- ταινία γιατί είχε την ποιότητα της ταινίας, την αγωνία, την έξαρση, τις ερμηνείες. Κάθε σεζόν ήταν και ένα κομμάτι του παζλ σ’ αυτή την τόσο περίεργη σχέση αγάπης και μίσους των δύο γυναικών. Κάθε υπόθεση ξεδίπλωνε πτυχές του χαρακτήρα των πρωταγωνιστριών, ειδικά της Πάτυ Χιούζ  που είναι ίσως από τους πιο περίπλοκους χαρακτήρες που έχω δει.
Η ερμηνεία της Γκλεν στο τελευταίο επεισόδιο σου κόβει κυριολεκτικά στην ανάσα και σε κάνει να ανατριχιάσεις με τις αντιδράσεις της. Η τελευταία σκηνή είναι αυτή που σε κάνει να καταλάβεις όλη την ουσία του Damages. Στο παρατεταμένο βλέμμα της Πάτυ στα τελευταία δευτερόλεπτα η Γκλεν καταφέρνει να αποτυπώσει όλα τα σωστά συναισθήματα του χαρακτήρα με τόση καθαρότητα που σηκώνονται οι τρίχες σου!
Μια άξια λόγου και προσοχής σειρά που θα σε προβληματίσει για τη ζωή σου και τις επιλογές σου. Η επιλογή φυσικά είναι δική σου. Καλή θέαση!    

 Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Hx1NvP_SEIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!