Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Dexter



Πρεμιέρα έκανε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες για την 7η σεζόν της η σειρά Dexter. 6 υπέροχες σεζόν γεμάτες αγωνία, δράση, πλοκή, ατμόσφαιρα και ενίοτε γέλιο. O Dexter είναι ένας στυγνός δολοφόνος, ένα τέρας, ένας σκοτεινός επιβάτης – όπως αυτοαποκαλείται- αλλά τα θύματα του πάντα είναι άνθρωποι που έχουν σκοτώσει άλλους ανθρώπους, που έχουν βιάσει, έχουν κακοποιήσει, έχουν προξενήσει κακό. Είναι ένας κακός που σκοτώνει κακούς.
Ποτέ ξανά δεν είδαμε μια σειρά που ο πρωταγωνιστής ήταν ο δολοφόνος. Και αυτή είναι η ιδιοφυία της. Βλέπεις τα πράγματα από τη μεριά του δολοφόνου. Ακούς τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του, τις προθέσεις του και καταλαβαίνεις τον ψυχισμό του. Για πρώτη φορά σκέφτεσαι «ναι, σκότωσέ τον», «καλά του έκανες», «το ευχαριστήθηκα» και άλλες τέτοιες εκφράσεις χωρίς να νιώθεις ντροπή, χωρίς να νιώθεις άσχημα. Και αυτό γιατί θεωρείς τις πράξεις του Dexter δικαιολογημένες, σαν απόδοση της δικαιοσύνης, σαν θεία δίκη. Στα μάτια σου είναι ο τιμωρός των δολοφόνων και αυτό σου αρέσει. Σου αρέσει που κάποιος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, που τιμωρείται ο κακός άμεσα και δεν χάνεται στο διεφθαρμένο σύστημα της δικαιοσύνης.
Δεν θες να τον πιάσουνε ποτέ. Δεν θες να πάει φυλακή. Θες πάντα να την γλυτώνει γιατί τον συμπονείς. Γιατί καταλαβαίνεις το παρελθόν του και τις εμπειρίες του, τα τραύματά του και τον κατανοείς απόλυτα. Σκέφτεσαι οτι και συ το ίδιο θα έκανες. Μάλιστα, τον θεωρείς τυχερό που μεγάλωσε με τον συγκεκριμένο πατέρα, ο οποίος κατάφερε να αναγνωρίσει το τέρας που έκρυβε μέσα του ο Dexter και να διοχετεύσει όλη αυτή την ορμή για το κοινό καλό.
Ο Michael C. Hall ενσαρκώνει τον Dexter και δε νομίζω οτι θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο. Για 4 συνεχόμενες χρονιές βραβευμένος με ΕΜΜΥ ο ηθοποιός έμεινε πιστός στον ρόλο του ακόμα κι όταν υπέφερε από καρκίνο. Βγήκε νικητής, ευτυχώς. Η σειρά έχει 19 υποψηφιότητες στα ΕΜΜΥ συνολικά και για 3 συνεχόμενες χρονιές ήταν και βραβευμένη. Τέλος, να πούμε οτι έχει κερδίσει και 2 Χρυσές Σφαίρες. Συμπρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Κάρπεντερ (Ο Εξορκισμός της Εμιλυ Ρόουζ), η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της αδερφής του συμπληρώνοντας το παζλ…
Δεν έχεις να χάσεις με τον Dexter. Ο χαρακτήρας του θα σε εκπλήσσει συνέχεια και θα σε κάνει να ψάξεις σε μέρη του μυαλού σου που τα είχες καλά κρυμμένα λόγω κοινωνίας και λόγω θρησκείας. Θα σε κάνει να σκεφτείς αλλιώς τα πράγματα και θα αμφισβητήσεις πολλούς θεσμούς, όπως δικαιοσύνη, δημοκρατία, συντεταγμένη πολιτεία . Dexter και ξερό ψωμί. Καλή θέαση...


Κλειτώ Χαριτοπούλου
 Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-u2Xgcd3lq8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!