Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

The Impossible



Θυμάστε το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό; Είμαι σίγουρη πώς το θυμάστε καθώς συνέβη 26 Δεκεμβρίου, μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα. Ο Juan Antonio Bayona, σκηνοθέτης του ισπανικού θρίλερ "Το Ορφανοτροφείο", έρχεται να μας παρασύρει με μια παραγωγή της χώρας του αποκλειστικά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις Χολλυγουντιανές παραγωγές. Είναι πραγματικά αξιόλογο το πώς μια οικονομία όπως αυτή της Ισπανίας μπορεί και υποστηρίζει τέτοιες παραγωγές...αφήνει μια ελπίδα και για την δικιά μας...
Ετοιμαστείτε για συγκίνηση. Πολλή συγκίνηση. Ακόμα κι αν δεν κλαίτε στις ταινίες μ’ αυτήν θα βουρκώσετε τουλάχιστον! Η ταινία πραγματεύεται την ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία μιας πενταμελούς οικογένειας, η οποία βρισκόταν στο περίφημο ξενοδοχείο που όλοι είδαμε στα πλάνα εκείνης της ημέρας και μάλιστα στην πισίνα, όπου η διαφυγή ήταν αδύνατη. Θα δείτε κατά μεγάλη προσέγγιση τί συμβαίνει όταν ένα τέτοιο κύμα χτυπάει και σε ποιά ένταση το ζει ο άνθρωπος και κάθε ον που βρίσκεται στο πέρασμά του.
Πρωταγωνιστές είναι η Naomi Watts και ο Ewan McGregor  και τους βρήκα και τους δύο υπέροχους. Η Naomi δίνει ρεσιτάλ, ίσως, στον καλύτερο ρόλο της μέχρι τώρα καριέρας της. Η οικογένεια σκορπίζεται και η αγωνία, αν θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί κορυφώνεται και κλιμακώνεται συγκινησιακά. Αυτό που σε αγγίζει είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία και σε καθηλώνει στη θέση σου αποσβολωμένο. Ξεχώρησα τον Tom Holland, ο οποίος παίζει τον πρώτο γιό του ζευγαριού. Ένας πιτσιρικάς πολύ ταλαντούχος , ο οποίος διαπρέπει στο μιούζικαλ Billy Eliot στο Λονδίνο. Θα τον ξαναδούμε τον νεαρό, να μου το θυμηθείτε!
Ο Juan Antonio Bayona δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει καλύτερα ένα τσουνάμι σαν κι αυτό και μια τόσο συγκινητική ιστορία. Η ταινία μας διδάσκει ότι μπροστά στη δύναμη της φύσης είμαστε αβοήθητοι και πώς δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω ακόμα κι αν κολυμπάμε στην κόλαση την ίδια. Εξάλλου, το ένστικτο της επιβίωσης είναι πολύ έντονο στον άνθρωπο. Εύχομαι, όμως, κανένας μας να μην το βιώσει! Να σας πώ ότι οι κριτικές ήταν πολύ καλές και ότι η Naomi Watts τσίμπησε την υποψηφιότητά της στις Χρυσές Σφαίρες.
Ινδικό τσουνάμι και πολύ αγωνία! Καλή θέαση...

Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=wKlh-FEOrxI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!