Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

New Moon: New generation

Είμαι σίγουρη οτι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος οποιασδήποτε ηλικίας που να μην έχει δει, διαβάσει, ακούσει για τον βρικόλακα 'Εντουαρντ και την θνητή Μπέλα...χαρακτήρες του μυθιστορήματος της Stephanie Meyer. Το μυθιστόρημα (Τwilight) έγινε ταινία και η συγγραφέας συνεχίζει την ιστορία της με αρκετά sequels. Jackpot για την Stephanie αλλά και για όλο το επιτελείο....!!!

Σήμερα οι βρικόλακες είναι διαφορετικοί...είναι πιο "φιλικοί προς το περιβάλλον", πιο make love not war, πιο rock n' roll...καμία σχέση με το παρελθόν...Οι παλιοί θυμούνται την ιστορία του δράκουλα, ο οποίος από την πρώτη του εμφάνιση έπινε πολύ ανθρώπινο αίμα, ήταν ο κακός της υπόθεσης και πάντα σου άφηνε μια ανατριχίλα...Αγαπημένος δράκουλας όλων των εποχών: Gary Oldman!

Μετά από λίγα χρονάκια ήρθε να μας ανατριχιάσει η Συνέντευξη Με Εναν Βρικόλακα...Το καστ της ταινίας ήταν τέλειο: Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas και η μικρούλα τότε Κirsten Dunst. Όμορφα τέρατα και αυτά, με μια προτίμηση στο ανθρώπινο αίμα αλλά με μια κρίση συνείδησης! Ο πανέμορφος Brad δεν άντεχε που ήταν ένα άγριο αρπακτικό και σκότωνε αθώα πλάσματα- απ' όσο θυμάμαι είχε φάει κανα δυο ποντικάκια για να ξεδιψάσει αλλά μάταια...

Ας μη ξεχνάμε τους λυκάνθρωπους! Αιμοδιψείς και αυτοί, τρομακτικοί, αηδιαστικοί ως ένα βαθμό και οι καημένοι της υπόθεσης καθώς πάντα οι ταινίες με λυκανθρωπους δεν έκαναν επιτυχία στα box office...Μία προσπάθεια φιλότιμη- θα λέγαμε- έκανε ο Jack Nickolson στο Wolf, ο οποίος θύμιζε ήρωα της Marvel που κατα τύχη έγινε λυκάνθρωπος, επειδή τον δάγκωσε ένας λύκος (βλέπε spiderman).  Mία καλή ταινιούλα για όσους ήθελαν να περάσουν χαλαρά το βραδυ τους...!

Τα ζόμπι, φυσικά, είχαν την τιμητική τους στη δεκαετία του 1980 και μεγάλη ώθηση στην επιτυχία τους έδωσε το video clip του Michael Jackson "Thriller". Aυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς! Μέτριες ταινίες ακολούθησαν, οι οποίες ήθελαν να μας καταστήσουν σαφές οτι τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα...έτσι δημιουργήθηκαν και τα θρίλερ που ονομάζουμε splater! Πολύ αίμα, πεταμένη σάρκα, οι άνθρωποι σαν μεζέδες και τα ζόμπι αηδιαστικά και σιχαμερά όσο ποτέ!

Τώρα όμως τα πράγματα είναι πιο εκλεπτυσμένα...οι βρικόλακες λαμπιρίζουν στον ήλιο (δεν καίγονται όπως παλιά),  δεν πίνουν ανθρώπινο αίμα (οι περισσότεροι τουλάχιστον), οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα γιατί είναι όλοι λεφτάδες, οι λυκάνθρωποι έχουν φέτες τους κοιλιακούς τους και ΔΕΝ σκοτώνουν ανθρώπους αλλά βρικόλακες!!! Είναι η νέα γενιά τεράτων... την οποία διακατέχει ενας σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή, κάτι που ΔΕΝ διακατέχει την δικιά μας νέα γενιά! Δεν είναι ειρωνικό; Τα τέρατα έγιναν άνθρωποι και οι άνθρωποι έγιναν τέρατα!

Ας μας διδάξουν λοιπόν τα μυθιστορήματα των τεράτων για τη ζωή γιατί άλλο ευπρόσδεκτο μέσο εκπαίδευσης για τη νέα γενιά δεν υπάρχει, καθώς σήμερα τα παιδιά ΔΕΝ θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο...Ας οδηγήσει η φαντασία της Stephanie Meyer τα παιδιά σε μια καλύτερη σκέψη...

Κλειτώ Χαριτοπούλου

New Moon official trailer

1 σχόλιο:

Αφήστε μου την άποψή σας!