Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Arbitrage



«Arbitrage: κερδοσκοπία μέσω συναλλαγών σε ξένα νομίσματα»...Ρίτσαρντ Γκιρ επιχειρηματίας και κόντρα ρόλο δεν τον λες. Τον έχουμε μάθει σε τέτοιους ρόλους και δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Η Σούζαν Σάραντον ως γυναίκα του μας είναι κάτι ακόμα πιο συνηθισμένο. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι το πόσο ευθυνόφοβος και δειλός και λίγο ατακτούλης και λίγο απατεωνάκος είναι σ’ αυτή την ταινία.
Μπλεγμένος σε ένα οικονομικό σκάνδαλο μπλέκει ακόμα χειρότερα όταν αποφασίζει να κάνει τον κινέζο σε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Η Λετίσια Κάστα παίζει την κρυφή αγάπη του Ρίτσαρντ που τελικά μόνο κρυφή δεν είναι. 'Ετσι είναι αυτά...συνήθως ο κόσμος το ‘χει τούμπανο...Εντάξει, δεν είναι και υποψήφιος για Όσκαρ αλλά αποδίδει πολύ καλά τον ρόλο του...ξέρετε Ρίτσαρντ είναι αυτός. Τη Σούζαν Σάραντον, ενώ από την αρχή ήθελα να τη δω πιο καπάτσα, με εξέπληξε θετικά στο τέλος με τη στάση της.
Η ταινία έχει ωραία πλοκή, έχεις αγωνία για το πώς τελικά θα τα καταφέρει ο ήρωας και αν τελικά θα τη γλυτώσει τη φυλακή ή όχι. Ο Τιμ Ρόθ («Ο θρύλος του 1900») παίζει τον αστυνομικό που κάνει τη ζωή του ήρωα αρκετά δύσκολη. Δεν ξέρω, αν ήθελε να δώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μπάτσου από τη Νέα Υόρκη αλλά το αποτέλεσμα καταλήγει πολύ Σαλονίκη και Σταρόβας. Χαλαρά! Νομίζεις οτι θα πέσει σε κάποια φάση...! Έκτος αν υποτίθεται οτι είχε κάποιο τικ...αυτό είναι ακόμα υπό συζήτηση...δεν έχουμε καταλάβει. Είναι λίγο αστείος.
Ο σκηνοθέτης δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, ο Νίκολας Ζαρέσκι. Είναι νέο παιδί, ανερχόμενο στον τομέα του και δεν με ενόχλησε η απειρία του. Δεν την πρόσεξα καν. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχη ταινία πασίγνωστου σκηνοθέτη. Η ταινία παίζεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην χώρα μας αναμένεται στις 22 Νοεμβρίου. Έχει όμως 9 μήνες που συμμετείχε στο Sundance Film Festival  και οι Σάπιες Ντομάτες της δίνουν 84% «σαπίλα», κάτι που με βρίσκει αντίθετη. Η επιλογή δική σας. Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!