Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Glee



Σας αρέσει να εκφράζεστε; Σας αρέσουν οι διασκευές τραγουδιών; Σας αρέσουν τα ταλέντα; Τότε η σειρά Glee είναι για σας! Μια σειρά που εκ πρώτης όψεως σε κάνει να πιστεύεις οτι είναι λίγο χαζούλα και αφελής και οτι όλοι είναι μες την τρελή χαρά και τραγουδάνε...αν, όμως της δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία θα καταλάβεις οτι είναι μια άκρως ριζοσπαστική σειρά θίγοντας θέματα ταμπού.
Μια σειρά που ο Παπακαλιάτης θα λάτρευε να την είχε κάνει...και γιατί διαλέγω τον Χριστόφορο; Γιατί αν θυμάστε ήταν ο πρώτος που έγραψε για ομοφυλοφιλικές σχέσεις για την ελληνική τηλεόραση. Φαινόμενο που από τότε δεν έχει συμβεί ξανά στην τηλεόρασή μας, κάνοντας την ομοφυλοφιλία βδέλυγμα, διδάσκοντας τη νεολαία ότι είναι ντροπή να μιλάμε γι’ αυτήν, πόσο μάλλον να τη βλέπουμε.
Όχι ότι οι Αμερικάνοι είναι προοδευτικοί. Υπάρχει μεγάλος ρατσισμός ακόμα και ακόμα μεγαλύτερη συντηρητικότητα (σε συνδυασμό πάντα με τη θρησκεία αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα). Ημιμάθεια, νομίζω ότι είναι η σωστή λέξη. Το Glee, λοιπόν, δεν είναι καθόλου ημιμαθές. Θα δεις gay, straight, bisexual, αγόρια ή κορίτσια, ανάπηρους, με σύνδρομο down, με προβλήματα στο σπίτι, με προβλήματα βάρους, με κάθε είδους ψυχολογικά θέματα καλύπτοντας έτσι κάθε απορία – πρόβλημα που μπορεί να βιώνει ένας έφηβος και όχι μόνο. Το Glee μιλάει για κακοποίηση, για εγκυμοσύνη στην εφηβεία, για ρατσισμό, για υποχονδρισμό χωρίς να σε κάνει να νιώσεις έστω και μια στιγμή άσχημα.
Τα παιδιά τραγουδάνε...ναι, τραγουδάνε. Και ίσως έτσι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ζωής πιο εύκολα γιατί εκφράζονται. Ποιοί έφηβοι στην κοινωνία μας εκφράζονται; Όλοι κρύβονται πίσω από το κοινωνικό status ή το status στο facebook. Η νεολαία πρέπει να εκφράζει την οργή της, το θυμό της, τη χαρά της, την λύπη της. Στο Glee αυτό θα το δεις και θα καταλάβεις πόσο σου λείπει ή πόσο σου έλειπε αυτό από την δική σου εφηβεία.
Τα αμερικανάκια είμαι σίγουρη οτι δεν θα εκτιμήσουν το Glee για τους σωστούς λόγους...μόνο για λόγους μόδας και δημοτικότητας, αγνοώντας την ουσία. Η πλειοψηφία τουλάχιστον, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω οτι σε 50 πολιτείες δεν υπάρχουν σκεπτόμενα πρόσωπα. Σε 52 νομούς τί γίνεται; Νεολαίοι και όσοι αισθάνεστε νέοι ξυπνήστε, εκφραστείτε, πείτε τη γνώμη σας, φωνάξτε, βρίστε, χορέψτε, τραγουδείστε! Αν δεν ξέρετε πώς, δείτε το Glee. Με 18 υποψηφιότητες στα ΕΜΜΥ και 4 αγαλματίδια κερδισμένα δεν θα χάσετε...Καλή θέαση!


Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sefQqCMusJI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!