Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Men in Black 3



15 χρόνια μετά την πρώτη ταινία ξαναβλέπουμε τον Γουϊλ Σμιθ και τον Τόμμυ Λι Τζόουνς να ασχολούνται με τους πιο τρελούς εξωγήινους που έχετε δει. Κωμωδία επιστημονικής φαντασίας και δεν κερδίζει τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες της, μόνο με τα εφέ της και τις πιο γελοίες φάτσες στην ιστορία του σινεμά! Πίσω από την παραγωγή, φυσικά, κρύβεται ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και το στούντιο παραγωγής του, οπότε ξέρεις, τουλάχιστον, ότι θα δεις ένα φιλμ για όλες τις ηλικίες...όπως είναι όλα τα φιλμ του Σπίλμπεργκ.
Ο Γουϊλ Σμιθ ταξιδεύει στο παρελθόν για να σώσει τον Τόμμυ Λι από έναν παλιό του εχθρό, ο οποίος είχε ταξιδέψει νωρίτερα στο παρελθόν και τον είχε σκοτώσει. Έτσι, όταν ξυπνάει ο Γουϊλ μια μέρα, ο συνέταιρός του δεν υπάρχει και δεν τον θυμάται κανείς! Τον θυμάται όμως ο ίδιος, γιατί βρίσκεται ένας βαθύτερος λόγος που εξηγεί και την σχέση των δύο ανδρών. Μπερδευτήκατε; Αν δεν ξέρετε πώς δουλεύει ο χωροχρόνος, δείτε το «Επιστροφή στο Μέλλον» πρώτα για να μπείτε στο νόημα! Ή πολύ απλά απολαύστε τη φαντασία του φιλμ μέσα από τα μαγικά χέρια του Μπάρυ Σόνενφελντ («Πέτα τη Μαμά απ’ το τρένο», “Addams Family”, “Misery”). Γκέστ κάνει η Έμα Τόμσον ως αρχηγός της υπηρεσίας και πρώην αμόρε του Τόμμυ Λι. Ο Τσος Μπρόλιν παίζει τον Τόμμυ Λι στα νιάτα του και αναρωτιόμουν σχεδόν σ’ όλη την ταινία, αν είναι δικιά του η φωνή, γιατί ακουγόταν ολόιδιος με τον πρωταγωνιστή.
Θυμάστε την πρώτη ταινία, έτσι δεν είναι; Δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό (ίσως πιο αστείες φάτσες) και θα καταλάβετε τον λόγο που αυτοί οι δύο άνδρες με τα μαύρα είναι μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Το στόρυ της ταινίας κορυφώνεται στο Cape Canaveral τη μέρα εκείνη του 1969 που ο Άρμστρονγκ πάτησε στο φεγγάρι. Εκμεταλλεύονται ωραία την ιστορική αυτή μέρα και τα εφέ να είναι στο ζενίθ τους σ’ αυτό το σημείο. Με 624 εκατομμύρια παγκοσμίως οι παραγωγοί σκέφτονται και την τέταρτη ταινία, ειδικά, όταν και ο Γουϊλ Σμιθ και ο Τόμμυ Λι Τζόουνς, δεν χάνουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτούς τους ρόλους.
Χαλαρή ταινία, επιστημονικής φαντασίας με την ποιότητα ταινιών του Σπίλμπεργκ. Μη πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα... καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=o0yO6V1vbwM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!