Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

The Five Year Engagement



Οκ, έχει έρθει το φθινόπωρο, άρχισαν οι πρώτες βροχές, λίγη ψύχρα, κουβερτούλα, ταινιούλα, σωστά; Για τις γυναίκες φαντάζομαι...οι άνδρες δεν χαμπαριάζουν από καιρικά φαινόμενα! Κορίτσια, ρομαντική ταινία η συγκεκριμένη με Εμιλυ Μπλάντ( τη θυμάστε από το «Ο διάβολος φοράει Πράντα» και Τζέισον Σέγκελ. Πόσο μπορεί να κρατήσει ένας αρραβώνας;
Το βασικό ερώτημα δεν είναι αυτό. Το ερώτημα είναι πόσο αντέχεις μέσα σε έναν αρραβώνα, ειδικά, όταν κάνεις συμβιβασμούς (που δεν τους ανέχεσαι κατά βάθος), όταν αλλάζεις εντελώς τη ζωή σου και η ανταπόκριση που λαμβάνεις είναι ατομικιστική. Όταν έβλεπα την ταινία, να σας πω την αλήθεια, πολλές φορές είπα «μα τι γαϊδούρα»! Βρήκα το ρόλο της Μπλαντ πολύ παρτάκια, κοίταξε μόνο τη βολή της χωρίς να την ενδιαφέρει που ο άλλος υπέφερε. Θα μου πείτε, το φταίξιμο είναι του άλλου που τα υπέμεινε όλα αυτά! Λουζόμαστε τις συνέπειες των επιλογών μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σ’ αυτή την ταινία εγώ ήμουν με τον άντρα και όχι με τη γυναίκα, έτσι για αλλαγή. Τι να κάνουμε, ο άνθρωπος είχε δίκιο!
Η Μπλαντ αποδίδει πολύ καλά τον ρόλο της καλομαθημένης κοπελιάς που όλα θέλει να γίνονται σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες. Σίγουρα έχει χημεία με τον παρτενέρ της, ειδικά, όταν μαλώνουνε! Τραγικά χιουμοριστικές φιγούρες είναι η αδερφή της πρωταγωνίστριας και ο άντρας της και βοηθάνε το ζευγάρι να καταλάβει οτι τα απλά πράγματα αξίζουν στη ζωή, ότι η ζωή είναι ωραία ακόμα κι αν δεν το βλέπεις. Καμιά φορά τα φαινομενικά λάθος ζευγάρια είναι αυτά που καταλήγουν ευτυχισμένοι παρά τις δυσκολίες.
Η ταινία γυρίστηκε κυρίως στην Πολιτεία του Μίσιγκαν και μάλιστα σε μια περιοχή που λέγεται Ypsilanti και ναι, μιλάμε για τον δικό μας Δημήτριο Υψηλάντη, ο οποίος ενέπνευσε τους κατοίκους της περιοχής και ονόμασαν την πόλη τους έτσι το 1829. Μάλιστα, υπάρχει και μνημείο για τον Υψηλάντη, το Ypsilanti Water Tower, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το πιο φαλλικό μνημείο του κόσμου. Αυτά για την ιστορία...αν βρεθείτε στο Μίσιγκαν, να περάσετε μια βόλτα! Είναι και εθνικό το ζήτημα...
Το Five Year Engagement θα σας κρατήσει συντροφιά μια από αυτές τις νύχτες που όλες μας αρέσει να χουχουλιάζουμε...δεν πιστεύω οτι θα τη δει κανένας άντρας και προς θεού μη τη δείτε με άντρα γιατί θα σας πρήξει για το πόσο εγωίστριες είμαστε εμείς οι γυναίκες! Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!