Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Prometheus



Όσοι λένε οτι αυτή η ταινία δεν είναι η αρχή του Alien, δεν ξέρουν την τύφλα τους! Ή δεν έχουν δει ούτε ένα Alien του παρελθόντος...Από το 2000 το είχαν στα σκαριά και τα πολυμήχανα αγόρια (κάποτε) Ρίντλευ Σκοτ και Τζέιμς Κάμερον πάλευαν να βρουν το στόρυ πριν το αρχικό Alien. Μετά κόπων και βασάνων αποφασίζει ο σκηνοθέτης Ρίντλευ να το προχωρήσει το 2010. Το καστ είναι εμπνευσμένο...:Noomi Rapace (την θυμάσαι από το "Κορίτσι με το Τατουάζ" το σουηδικό, και αν δεν το έχεις δει, δες το!), Μάικλ Φασμπέντερ, Σαρλίζ Θερόν και Γκάι Πιρς.
Η ταινία θα σε κουφάνει, αν δεν είσαι φαν του Alien ή θα σου γεμίσει τα κενά σχετικά με την ιστορία αυτού του γλειώδες εξωγήινου πλάσματος...πώς δημιουργήθηκε, από που προήλθε και γιατί τέλος πάντων τράβηξε τα πάνδεινα η Σιγκούρνι Γουϊβερ (πρωταγωνίστρια των παλιών φιλμ). Ο Μάικλ Φασμπέντερ έχει πλάκα σαν ρομπότ αλλά καταλήγεις στο συμπέρασμα οτι έχεις δει και καλύτερα ή οτι θα ήταν καλύτερα, αν ήταν χωρίς τα ρούχα του (όπως στο Shame)! Η Σαρλίζ τελευταία όλο την κακιά παίζει και θες να δεις λίγο να σπάει ένα χαμόγελο...δηλαδή, αυτό σου λείπει από τη Σαρλίζ...Η σουηδέζα Noomi  θα σε κάνει να πιστέψεις οτί έχει Duracell αλλιώς δεν εξηγείται η τόση αντοχή της.Δηλαδή, η τύπισσα, θα σε τρελάνει και θα σου θυμίσει τον Βέγγο ...στο τρέξιμο! Τέλος, ειδικά τον Γκάι Πιρς θα τρομάξεις να τον αναγνωρίσεις καθώς έχει αμφιεστεί σε 100 χρονών και βάλε παππού, ο οποίος δεν λέει να αφήσει αυτόν τον κόσμο!
Κουστούμια, σκηνικά, εφέ, σκάφη, πλανήτες, high technology όλα σου θυμίζουν Ολική Επαναφορά παρά Alien. Βλέπεις, ο σκηνοθέτης έχει ξεφύγει από το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό στυλ του παλιού φιλμ, λογικά για να ταιριάξει με τις νέες ταινίες ...αλλά θα ήταν πολύ τέλειο, αν δεν το είχε κάνει. Τα παλιά Alien είχαν μια ατμόσφαιρα που όντως σε ανατρίχιαζε και μόνο που ήξερες οτι μέσα στην απόλυτη ησυχία θα πεταχτεί το ΠΛΑΣΜΑ.
Πόσα λεφτά μάζεψε; 387 εκατομμύρια περίπου παγκοσμίως...εντάξει δεν είναι άσχημα αλλά δεν είναι και σουξέ...οι Σάπιες Ντομάτες το λάτρεψαν! Η περιέργεια με κράτησε μέχρι το τέλος...να δω από που στο καλό προήλθε αυτό το εξωγηινάκι. Αν δεν σου άρεσαν τα παλιά, δεν θα σου αρέσει και αυτό...τόσο απλό. Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

2 σχόλια:

  1. Εμένα η όλη φάση με το Alien μου φάνηκε ψιλο τσόντα στην ταινία πάντως.Κάτι δευτερόλεπτα στο τέλος για να έχουμε να λέμε.Στην αρχή όντως είχε ξεκινήσει η όλη φάση σαν prequel του Alien αλλά μετά ξέφυγε το πράγμα.Τεσπά αν θες ρίξε μια ματιά και στο μπλογκ μου http://bloodyfever.blogspot.gr/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου "είπε" κάτι η ταινία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου την άποψή σας!