Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Limitless



Στα χέρια μου έπεσε το dvd με την ταινία Limitless. Ομολογώ ότι δεν την είχα δει. Μου τράβηξε την προσοχή λόγω Bradley Cooper. Μετά το Hangover έχει γίνει αγαπημένος. Μ’ αρέσουν οι ερμηνείες του. Είναι πάντα χαλαρός, ποτέ υπερβολικός και όταν θέλει πολύ αστείος. Στη συγκεκριμένη ταινία, βέβαια, είναι σοβαρός ο ρόλος του.
Ο Cooper ενσαρκώνει τον ρόλο ενός συγγραφέα, ο οποίος έχει πάθει το γνωστό μπλοκάρισμα που παθαίνουν οι συγγραφείς και δεν μπορεί καν να ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο του. Η ζωή του είναι λίγο άθλια, από το διαμέρισμά του μέχρι την κόμη του. Ένα ρεμάλι και μισό! Μια μέρα αποφράδα (=καταραμένη, έτσι για να μαθαίνεις...) συναντά τον πρώην κουνιάδο του, ο οποίος του δίνει ένα χαπάκι που θα τον βοηθήσει να σκεφτεί καλύτερα, να ξεμπλοκάρει.
Ξέρουμε όλοι ότι χρησιμοποιούμε το 20% του εγκεφάλου μας. Τί θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε το 100%; Τί σόι άνθρωποι θα ήμασταν; Πόσο καλοί; Πόσο κακοί; Το χαπάκι αυτό κάνει αυτή τη δουλειά. Ξεμπλοκάρει τον εγκέφαλο και γκαζώνει με το 100% του. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ξέρεις τί να πεις, τί να κάνεις, πώς να το κάνεις, μαθαίνεις με μία ανάγνωση, βρίσκεις τη λύση με μία σκέψη, λύνεις όλα τα προβλήματα της ζωής σου.
Φυσικά, κάθε χάπι έχει και τις παρενέργειές του. Τί νόμιζες; Ότι θα ξεφύγεις; Είναι σαν το δαχτυλίδι του Γύγη που όποιος το φορούσε γινόταν αόρατος. Σαν το precious δαχτυλίδι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Δηλαδή, όλοι το θέλουν. Αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξή του, τουλάχιστον.  Καταλαβαίνεις ότι ο ήρωάς μας περνάει από διάφορες φουρτούνες μέχρι τη λύση του δράματος.
Ωραία και πολύ έντονη περιπέτεια που δεν κάνει «κοιλιά» και κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο. Σημαντική παρουσία είναι αυτή του Robert De Niro που αποτελεί ορόσημο στην ανοδική πορεία του ήρωα. Η κοπελιά που παίζει τον δεσμό του Cooper θα σου θυμίσει πάρα πολύ τη Nikol Kidman στα νιάτα της. Πολύ καλή παραγωγή που δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Καλή θέαση... (για όσους δεν την είδαν).  

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!