Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Delicacy (La delicatesse)



Η Ωντρύ Τοτού επιστρέφει. Το κορίτσι που όλοι γνωρίσαμε ως Αμελί και που μας εξέπληξε στον Κώδικα DaVinci ως ζωντανή απόγονος του Ιησού, πρωταγωνιστεί σε μια γαλλική παραγωγή αρκετά αξιόλογη. Συμπρωταγωνιστεί μαζί της ο Francois Damiens, ένας άγνωστος ηθοποιός σε διεθνές επίπεδο και καθόλου άγνωστος στη Γαλλία. Εχει συμμετάσχει σε μεγάλες γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.
Η Τοτού ενσαρκώνει μια γυναίκα που γνωρίζει το ταίρι της, παντρεύονται, κάνουν σχέδια για ένα μελλοντικό παιδί και μπαμ! Ερχεται το τέλος, η πρωταγωνίστρια χηρεύει σε πολύ νεαρή ηλικία και παθαίνει κοκομπλόκο! Εσείς τί θα κάνατε στη θέση της; Θα πέφτατε με τα μούτρα στη δουλειά (αν μπορούσατε να βρείτε κιόλας...έτσι όπως έχουμε γίνει). Χτίζει λοιπόν μια πολύ καλή πορεία σε μια εταιρεία, γίνεται υπεύθυνη τμήματος, παρακαλώ, και ξαφνικά βάζει η ίδια ένα σουηδό στη ζωή της, ο οποίος έχει χρόνια που μένει στη Γαλλία.
Ο τύπος δεν είναι ωραίος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ. Και αυτός είναι ο σκοπός. Να δεις πώς μια ωραία γυναίκα και πετυχημένη ερωτεύεται έναν ψηλό και άχαρο σουηδό! Η αγάπη βρίσκεται σε μέρη που δεν τα περιμένεις και επίσης ο έρωτας τυφλώνει! Πολύ ωραίες ανθρώπινες σχέσεις ξεδιπλώνονται σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Προσωπικά, πέρασα πάρα πολύ καλά βλέποντάς την και γέλασα με το πόσο γκούφι είναι ο πρωταγωνιστής! Θα ήθελα να δω λίγο περισσότερο από το Παρίσι αλλά μπορεί το budget να ήταν μικρό...τί να κάνουμε;
Στη Γαλλία η ταινία πήγε πολύ καλά και προβλήθηκε και στην Πορτογαλία με ελαφρώς μικρότερη επιτυχία. Φαντάζομαι ότι θα αρέσει στις κυρίες της παρέας καθώς χαρακτηρίζεται ρομαντική κομεντί. Δεν πειράζει...λίγο ρομάντζο δεν βλάπτει! Καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!