Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Mientras Duermes



Έχει πάει μία η ώρα. Σκέφτεσαι ότι πρέπει να κοιμηθείς γιατί αύριο ξυπνάς νωρίς. Αφήνεις το λάπτοπ ανοιχτό γιατί βαριέσαι να το κλείσεις, πλένεις τα δόντια σου έχοντας στο μυαλό σου τη μάνα σου που σου φώναζε κάθε βράδυ. Χαμογελάς. Σβήνεις το φως στο μπάνιο και κατευθύνεσαι στο κρεβάτι σου. Απλώνεσαι στο στρώμα σου και χαλαρώνεις σκέφτοντας πόσο ασφαλής είσαι εδώ στο δικό σου καταφύγιο, στο σπίτι σου, μακριά από όλους κι από όλα. Είσαι τέλεια, είσαι μόνος... ή μήπως όχι;
Mientras Duermes σημαίνει «ενώ κοιμάσαι» και δεν μπορείς να φανταστείς τί συμβαίνει ενώ κάποιος κοιμάται! Θριλεράκι αγωνίας ισπανικό και ομολογώ ότι ήταν μεγάλη έκπληξη γιατί έχω δει αρκετά ισπανικά φέσια. Ενίοτε οι Ισπανοί έχουν αναλαμπές και βγάζουν ωραίες ταινίες. Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι παλιά καραβάνα και είναι ο δημιουργός των θρίλερ REC που δεν μας άφησαν αδιάφορους. Πολύ καλή ήταν η επιλογή του πρωταγωνιστή, ο οποίος θυμίζει τον δικό μας Μαρκουλάκη (έχουν την ίδια τρέλα στο μάτι). Ο Luis Tosar παίζει με μεγάλη γεναιοδωρία τον ψυχικά άρρωστο και διεστραμμένο, ο οποίος έχει κόλλημα με την ευτυχία των άλλων. Εντάξει, το αγόρι χρειάζεται άπειρες ώρες ψυχοθεραπείας, ίσως και εγκλεισμό, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα εσύ βλέπεις τα καμώματά του!
Η ταινία έχει μια κλιμακώμενη αγωνία και περιέργεια από τη μεριά του θεατή για το τέλος. Δηλαδή, μέχρι που θα φτάσει, ρε παιδί μου; Είχα σκάσει και είχα φάει όλα τα σπόρια από την σκασίλα μου. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το soundtrack της ταινίας που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα κομμάτια μιας άλλης εποχής που τόσο ταιριάζουν με την ισπανική αρχιτεκτονική και το κλίμα της μεσογειάκης αυτής χώρας. Συγγνώμη, η Ισπανία δεν έχει κρίση σαν εμάς; Γιατί δηλαδή εκεί να γίνονται τέτοιες παραγωγές και μεις να είμαστε πάντα πίσω από τον ήλιο; Συγχύζομαι...(συγχώρεσε το παραλήρημά μου, το παθαίνω συχνά αυτή την περίοδο).
Ενώ εσύ κοιμάσαι, πολλά μπορούν να συμβούν. Θες να τα δεις; Αν είσαι από τους φοβιτσιάρηδες, δες καλύτερα μια κωμωδία...πάντως ένα είναι σίγουρο: κάθε φορά που θα βουρτσίζεις τα δόντια σου το πρωί δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκέφτεσαι αυτή την ταινία! Καλή θέαση...!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!