Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Breaking Bad



Λεφτά. Τί μπορείς να κάνεις γι’ αυτά; Ποιά όρια μπορείς να ξεπεράσεις. Όταν σου ανακοινώνουν ότι πεθαίνεις, υπάρχουν όρια; Και η δόξα; Παρακολουθείστε τις μεγαλύτερες συνειδησιακές επιπτώσεις της δόξας στον άνθρωπο. Η σειρά Breaking Bad θα σας καθηλώσει. Βραβευμένη με πολλά αγαλματίδια, οι ερμηνείες της είναι απρόσμενα τέλειες και καθώς εξελίσσεται την θαυμάζεις όλο και πιο πολύ.
Ένας καθηγητάκος χημείας με οικονομικά προβλήματα μαθαίνει ότι πεθαίνει από καρκίνο. Η επιθυμία του, λοιπόν, είναι να αφήσει στην οικογένειά του αρκετά λεφτά, ώστε να είναι άνετοι για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, χρειάζεται κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια για να τους τακτοποιήσει. Του έρχεται η ιδέα να παράγει κρυσταλλική μεθαδόνη μιας και είναι γνώστης χημείας και μάλιστα από τα καλύτερα μυαλά και πουλώντας την να αποκτήσει τα χρήματα που χρειάζεται.
Φυσικά, στον κόσμο της παρανομίας και των ναρκωτικών το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπου θα μπλεχτείς, κάπου θα σε κυνηγήσουν, κάπου θα σε μισήσουν γιατί παρα είσαι καλός στη δουλειά σου, κάπου θα θελήσουν να σε βγάλουν από τη μέση. Αν όμως η δόξα κατασπαράξει όλο σου το είναι, θα ξεφεύγεις συνέχεια μέχρι να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς. Πολύ ψηλά καίγονται τα φτερά, σύμφωνα με τον Ίκαρο και την μυθολογία μας. Και όσο πιο ψηλά φτάνεις, τόσο πιο απότομη θα είναι η προσγείωση.
Ο Walter White, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της σειράς, είναι ίσως από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που θα συναντήσετε. Θα σας εκπλήσσει συνεχώς και θα παίζει με την λεπτή γραμμή μεταξύ καλού και κακού αλλά ακόμα κι όταν θα σας φαίνετε κακός θα τον δικαιολογείτε και θα τον συμπονείτε!
Ο παραγωγός της, Vince Gilligan, μας είχε κάνει να κολλήσουμε στο παρελθόν με τη σειρά X-Files, οπότε καταλαβαίνετε ότι το κόλλημα συνεχίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία! Με τον πρωταγωνιστή της σειράς, Bryan Cranston, είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν (X-Files), όταν τον επέλεξε για τον απαγωγέα του Fox Mulder.  Η σειρά μετράει ήδη 5μιση σεζόν και το φινάλε της αναμένεται το καλοκαίρι του 2013 με άλλα 8 επεισόδια.
Αρκετοί αρθρογράφοι της New York Times έχουν αφιερώσει άρθρα τους στο Breaking Bad, αναρωτιώντας τί κάνει έναν άνθρωπο κακό. Οι πράξεις του, τα κίνητρά του ή η συνειδητή του επιλογή να ζει σαν κακός; Γράφω γι’ αυτές τις σειρές γιατί, όπως έχω ξαναπεί, για μένα είναι μέγα – ταινίες, με όλη την ποιότητα από μεριάς σκηνοθεσίας και παραγωγής. Breaking Bad δαγκωτό! Καλή θέαση...
Κλειτώ Χαριτοπούλου

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩ... ΠΙΣΩ ΑΠΟ DRUGS ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ -ΣΥΝΗΘΩΣ- ΚΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου την άποψή σας!