Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Total Recall



22 χρόνια μετά η Ολική Επαναφορά ξαναζωντανεύει με άλλους πρωταγωνιστές, την ίδια ιστορία αλλά χωρίς το ταξίδι στον Άρη. Ενας λιγότερο φουσκωμένος, ο Colin Farell, αντικαθιστά εξαιρετικά τον Arnold Schwarzenegger, ενώ οι γυναίκες της ταινίας είναι πιο καυτές, κατά τη γνώμη μου.
Στο τέλος του 21ου αιώνα η γη είναι χωρισμένη σε 2 μέρη: την Ηνωμένη Ομοσπονδία της Βρετανίας και την Αποικία (Αυστραλία). Στην πρώτη μένει η ελίτ κοινωνία και στη δεύτερη οι δεύτεροι, οι βλάχοι, κοινώς! Βλέπετε, μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο η υπόλοιπη γη έχει καταστραφεί και δεν κατοικείται. Ο κόσμος από την Αποικία ταξιδεύει καθημερινά στην Βρετανία για να δουλέψουν στα εργοστάσια, ώστε να μη λείψει τίποτα από την ελίτ. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο σημείο της ταινίας γιατί το ταξίδι γίνεται σε τεράστια σκάφη μέσα σε 16 δευτερόλεπτα! Ούτε να ξυθείς, δηλαδή, και είσαι ήδη στο άλλο μέρος της γης...πολύ ενδιαφέρον και μακάρι αυτό το κομμάτι μόνο να είναι και προφητικό.
Βρήκα τον Colin Farell καλύτερο από ότι τον περίμενα και καλύτερο από τον προηγούμενο πρωταγωνιστή. Η Kate Beckinsale παίζει τον ρόλο της κακιάς που δεν αφήνει σε ησυχία τον πρωταγωνιστή και καθώς την παρακολουθείς λες «άντε, κυρία μου, πότε θα πεθάνεις;» αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο καυτή που δεν βιάζεσαι να την ξαποστείλεις...Το καλό κορίτσι το ενσαρκώνει η Jessica Biel λίγο αδιάφορα...Ενδιαφέρον έχει το ξύλο μεταξύ των δύο γυναικών και είμαι σίγουρη ότι οι άντρες θα το απολαύσουν δεόντως...Έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του Bryan Cranston – πρωταγωνιστής στη σειρά Breaking Bad – στον ρόλο του κακού.
Η ταινία έχει πολλά εφέ και πολύ δράση και έχουν μείνει αρκετά στοιχεία ίδια με την παλιά, όπως η πόρνη με τα τρία στήθη! Πολύ γέλιο...και αξέχαστη σκηνή ακόμα και μετά από 22 χρόνια. Με 184 εκατομμυριάκια παγκοσμίως η ταινία τα έβγαλε τα λεφτά της και για κάποιες εβδομάδες ήταν κολλημένη στο νούμερο 2 του αμερικάνικου Box Office. Οι κριτικές ανάμεικτες αλλά ξέρετε πώς είναι αυτά...Ολική Επαναφορά φρέσκια...καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1p-WdjDmI_k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!