Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Rock Of Ages



Rock n Roll, Baby! 1987. Χρυσή δεκαετία του ’80. Ροκ μουσική στα καλύτερά της για τους περισσότερους. Def Leppard, Journey, Scorpions, Poison, Foreigner, Guns NRoses, Pat Benatar, Joan Jet, Bon Jovi, David Lee Roth, Twisted Sister και Whitesnake είναι μόνο μερικά από τα ονόματα των οποίων τα τραγούδια ερμηνεύονται από ένα ωραίο καστ: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Rusell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta Jones, Mary J.Blidge, Malin Akerman, Alec Baldwin, Bryan Cranston. Πολύ ωραίο καστ σας λέω!
Όταν αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για μιούζικαλ, δεν μου άρεσε και πολύ η ιδέα αλλά η μουσική είναι τόσο ωραία που δεν κατάλαβα πότε έφτασα στο τέλος της. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις στο μιούζικαλ αυτό. Καταρχήν, ο Tom Cruise τραγουδάει! Και μάλιστα πολύ ωραία. Είναι τόσο αστείος που ειλικρινά έτσι δεν τον έχω ξαναδεί. Κάτι ακόμα που θαυμάζεις πάνω του είναι το πόσο αγέραστος είναι. Ο χρόνος έχει αφήσει πολύ λίγα σημάδια πάνω του...Οι πρωταγωνιστές δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, είναι όμως ταλαντούχοι, τουλάχιστον σ’ αυτό το είδος. Ο Rusell Brand και ο Alec Baldwin αποτελούν ένα δίδυμο φοβερό, ενώ στην αρχή σε ξενίζουν λίγο μαζί.  
Ένα κορίτσι από την επαρχία έρχεται στο Λος Άντζελες για να πετύχει στο τραγούδι. Κλασικό; Και η συνέχεια είναι κλασική αλλά αυτό δεν σε χαλάει γιατί την ταινία την βλέπεις κυρίως για τα τραγούδια της. Έρωτες, κορμιά θανατηφόρα, αρπαχτές και τρελές ροκιές είναι το γενικό κλίμα της ταινίας. Η ροκ διάθεση φτιάχνει τη δική σου διάθεση και βλέπεις άνετα αυτό το τεράστιο video clip. Τουλάχιστον, εγώ έτσι το είδα.
Δυστυχώς τα λεφτά του δεν τα έβγαλε. Το budget ήταν 75 εκατομμύρια και στο Box Office έβγαλε μόνο 55 εκατομμύρια. Φυσικά, ο Tom Cruise έλαβε πολύ καλές κριτικές για την ερμηνεία του από το περιοδικό Rolling Stone. Αν δεν σας αρέσει η ροκ μουσική, τότε δεν θα σας αρέσει και η ταινία. Απλά τα πράγματα. Rock of Ages και ανεβασμένη διάθεση! Καλή θέαση...

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!