Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Skyfall



Εντάξει, δεν μπορείτε να τη δείτε στο σπίτι ακόμα αλλά δεν άντεξα να μην πάω σινεμά να τη δω. Μετά τη Sylvia Plath τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στον Daniel Craig και φυσικά στις περιπέτειες του James Bond. Όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντα του βρετανού κατασκόπου ο Pierce Brosnan, είχα σκεφτεί ότι καλύτερο James δεν θα ξαναβλέπαμε. Έκανα μεγάλο λάθος καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ ότι ο 007 θα μπορούσε να τσαλακωθεί, να πονέσει, να ματώσει. Ο Daniel Craig τα έκανε όλα αυτά και συνεχίζει, φυσικά και στο Skyfall.
Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και λουζόμαστε τις συνέπειες των επιλογών μας. Αυτό είναι το γενικό κλίμα της ταινίας, της πιο ψυχολογικής ταινίας James Bond που έχουμε δει. Το στόρυ δεν θα σας το πω και μην το ψάξετε στη Google. Θα σας αρέσει πιο πολύ όταν θα ξεδιπλώνετε το κουβάρι μόνοι σας καθώς ανατροπές υπάρχουν πολλές. Για πρώτη φορά στον ρόλο του Q βλέπουμε έναν νέο άνθρωπο που είναι δεν είναι 30 χρόνων. Ανέκαθεν αυτόν τον ρόλο τον είχε κάποιος που άνετα τον φώναζες παππούλη! Ωραία η αλλαγή αυτή και επιτακτική θα έλεγα.
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ενσαρκώνει τον κακό της ταινίας με μεγάλη επιτυχία. Το πώς περπατάει, κουνάει τα χέρια, το ξανθό μαλλί, η προφορά είναι όλα πολύ μελετημένα από τον ισπανό ηθοποιό και σε καθηλώνει η ερμηνεία του. Η παλαίμαχη Judi Dench στον ρόλο της Μ έχει μια πολύ έντονη συναισθηματικά ερμηνεία και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε γιατί αυτή η ταινία είναι η πιο σημαντική γι’ αυτόν το ρόλο. Ο Ralph Fiennes ενσαρκώνει τον Γκαρεθ Μάλορι και μας υπόσχεται πολλά! Θα τον ξαναδούμε και θα τον ξαναδούμε στο πλευρό του Daniel Craig.
Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει το τέλος και οι χαρακτήρες κλονίζονται, βρίσκουν τον βυθό και αναδύονται ξανά στην επιφάνεια άλλοι νικητές και άλλοι νικημένοι. Για όλα όσα κάνουμε υπάρχει η ανταμοιβή. Για άλλους καλή, για άλλους άσχημη. Στην ταινία θα δείτε κλασικά σκηνικά του James Bond καθώς η περίφημη Aston Martin κάνει ξανά την εμφάνισή της. 200 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψαν για τα γυρίσματα και στα ταμεία η ταινία έφερε 586 εκατομμύρια παγκοσμίως. Καλά δεν είναι; Και να φανταστείτε ότι από το 2010 την παιδεύανε γιατί η MGM φαλίρισε και όλα ήταν στον αέρα. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Sam Mendes κι αν κάτι σας θυμίζει έχετε δίκιο γιατί σίγουρα έχετε δει τις ταινίες American Beauty, Road to Perdition και Revolutionary Road. Αν δεν τις έχετε δει, να τις δείτε γρήγορα!
Skyfall στο σινεμά προς το παρόν. Όσοι πιστοί προσέλθετε...καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!