Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Silver Linings Playbook



Αν νομίζετε ότι η δικιά σας οικογένεια είναι τρελή, γελιέστε! Γνωρίστε την πιο κούκου οικογένεια και όχι μόνο. Σ’ αυτή την ταινία μέχρι και οι γείτονες έχουν μια λόξα...μέσα όμως από την απόλυτη τρέλα έρχεται η απόλυτη επιφοίτηση και ξαφνικά στη ζωή όλα έχουν ένα νόημα. Υπάρχει ένας ιδιωματισμός στην αγγλική γλώσσα “ Every cloud has a silver lining” και χρησιμοποιείται η έκφραση silver lining όταν θέλουμε να μιλήσουμε για την αισιοδοξία. Δηλαδή, μέσα στο χάλι μπορείς να βρεις μια αισιόδοξη σκέψη.
Οι πρωταγωνιστές αυτής της ταινίας αυτό κάνουν. Παλεύουν να δουν την θετική πλευρά των δυσάρεστων γεγονότων που συνέβησαν κάποια στιγμή στο παρελθόν και έχουν κολλήσει σ’ αυτή την στιγμή. Αυτό είναι κάτι που βασανίζει πολλούς ανθρώπους σήμερα. Ενα δυσάρεστο γεγονός, ένας θάνατος, μια ατυχία και οι άνθρωποι κολλάνε χωρίς να μπορούν να πουν «η ζωή συνεχίζεται». Έχει γίνει μάστιγα των τελευταίων ετών.
Ο Bradley Cooper, ο ψηλός του Hangover, μας εκπλήσσει για μια ακόμη φορά με την ερμηνεία του καθώς ταίριαξε απόλυτα το στυλάκι του στον συγκεκριμένο ρόλο. Νομίζω ότι καλύτερη φάτσα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε για αυτόν τον τόσο ιδιότροπο και λυπημένο χαρακτήρα. Το ‘χει ο ψηλός και μέσα από καμμένους διαλόγους σε πάει σε άλλα ψυχικά μονοπάτια, κάνοντάς σε να τον κατανοείς και να τον συμπονάς. Η Jennifer Lawrence είναι η συμπρωταγωνίστρια και συμπληρώνει άψογα την εικόνα του καμμένου εγκεφάλου!  Έχει χάσει τον άντρα της και από τότε έχει επιδοθεί σε ένα κάρο άσεμνες πράξεις χωρίς να σκέφτεται καθόλου για το τί θα πει ο κόσμος.
Νομίζω ότι o ένας συμπληρώνει τον άλλον. Αυτό που λείπει από τον Πατ το έχει η Τίφανι και το αντίστροφο. Ο τσαμπουκάς της πρωταγωνίστριας είναι πολύ διασκεδαστικός και θα ήθελες να τον είχαν όλοι από λίγο! Συμμετέχει και ο Robert DeNiro πολύ πετυχημένα και δίνει μια αστεία νότα μαζί με τον Chris Tucker. Οι δύο αυτές γελοίες μορφές με διασκέδασαν πάρα πολύ.
Είναι ταινία που συμμετέχει σε όλα τα βραβεία φέτος και έχει κερδίσει ήδη αρκετά αγαλματίδια. Θα χαρώ πάρα πολύ αν πάρει το Όσκαρ ο Bradley Cooper και όχι πάλι ο Daniel Day-Lewis, δηλαδή φτάνει! Μια ιστορία που αφορά πολλούς ανθρώπους σήμερα και ελπίζω να βοηθήσει όλους μας να δούμε το δικό μας silver lining! Καλή θέαση...

Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=Ra2thzkLjAw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!