Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Promised Land



Τα βραβεία τελείωσαν. Όποιος πήρε, πήρε. Η γκλαμουριά έφυγε και ξεκίνησε η νέα σεζόν παραγωγής και προώθησης ταινιών. Πρώτη ενδιαφέρουσα ταινία που έπεσε στα χέρια μου ανήκει στον Gus Van Sant, τον σκηνοθέτη του Good Will Hunting. O Gus ξαναβρίσκεται με τον φίλο του Matt Damon και τον John Krasinski και υπογράφουν την ταινία σεναριακά και σκηνοθετικά.
Σε μια ήσυχη πολύ μικρή πόλη της πολιτείας Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών φτάνει μια μέρα ο πρωταγωνιστής (Matt Damon) με την συνεργάτιδά του (Frances McDormand) για να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής να υπογράψουν με την εταιρία που δουλεύουν για να γίνει εξόρυξη φυσικού αερίου. Βέβαια, η εξόρυξη θα γίνει με τρόπους που μόνο κακό θα κάνουν στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών. Υποστηρικτής αυτής της άποψης και με μεγάλο ρεύμα είναι ο αντι-πρωταγωνιστής  (John Krasinski), ο οποίος όχι μόνο πάει κόντρα στον Matt Damon αλλά του κλέβει και την κοπέλα που έχει βάλει στο μάτι!
Η ταινία επικεντρώνεται στους χαρακτήρες της και στο κατα πόσο η συνείδηση μπορεί να εμποδίσει το καθήκον. Το μυαλό σου παίζει πολλά παιχνίδια και πιστεύεις αυτό που θες να πιστέψεις. Βρήκα τον Matt εμπνεσμένο (όπως πάντα), την Frances να δίνει το ξεχωριστό της χρώμα στην ταινία (αν έλειπε, θα βαριόμουν σε κάποια σημεία) και τον John Krasinski να παίζει τον ρόλο του αντιπαθητικού με μεγάλη επιτυχία. Την παρέα συμπληρώνει ο παλαίμαχος ηθοποιός Hal Holbrook (τον έχετε δει σε άπειρες ταινίες) εκφράζοντας τη φωνή της λογικής στον μπερδεμένο πρωταγωνιστή.
Αν και η ταινία σκόπευε να πάρει κάποιο αγαλματίδιο στα φετινά Όσκαρ, δεν τα κατάφερε. Αυτό δεν λέει τίποτα. Ξέρετε πόσο στημένα είναι τα βραβεία αυτά. Blockbuster δεν τη λες σε καμία περίπτωση και τα λεφτάκια της δεν τα έβγαλε αλλά είναι μια πολύ ευχάριστη ταινία, με ωραίες ερμηνείες και ηθικό δίδαγμα που σε κρατάει συντροφιά για 2 ωρίτσες. Καλή θέαση...!


Κλειτώ Χαριτοπούλου
Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=ok3IIQiRbC8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!