Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Side Effects



Όταν ερωτεύεσαι τον ψυχίατρό σου, μέχρι πού μπορείς να φτάσεις; Δεν γνωρίζω γιατί ποτέ δεν είχα ψυχίατρο αλλά αν ήταν σαν τον Jude Law σίγουρα θα τον ερωτευόμουν και θα το ‘χανα το μυαλουδάκι μου! Εντάξει, και η Cathrine Zeta Jones καλή είναι δεν λέω...και μετά από αυτό το παραλήρημα σας ενημερώνω ότι η ταινία Side Effects έχει παρενέργειες!
Καταρχήν, σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Steven Sodebergh υπεύθυνος για την Erin Brockovich, το Traffic, όλες τις Συμμορίες 11, 12 και 13 και πολλές καλές ταινίες (και αρκετές καμμένες αλλά ποιός τα μετράει τώρα αυτά...). Τα κοντινά του σταθερά πλάνα στην συγκεκριμένη ταινία εξυπηρετούν άρτια τις παρενέργειες των χαπιών που όλη η Αμερική κατεβάζει σαν καραμέλες. Εκτός από τον Jude και την Cathrine που προανέφερα πρωταγωνιστεί επίσης και η Rooney Mara. Κι αν αναρωτιέστε ποιά είναι αυτή σας θυμίζω ότι είναι το Κορίτσι με το Τατουάζ (το αμερικάνικο), ξέρετε το τρυπημένο εκείνο ταλαιπωρημένο κορίτσι που όμως μας καθήλωσε με την ιστορία της.
Στις Ηνωμένες πολιτείες το να πάει κάποιος στον ψυχίατρο και να πάρει αντικαταθλιπτικά σημαίνει ότι προσπαθεί να γίνει καλύτερα. Στην Ευρώπη σημαίνει ότι είναι τρελός. Απλά οι αμερικάνοι φίλοι μας το έχουν παρακάνει με αυτή την «εύκολη» λύση και την χαρακτηρίζω εύκολη γιατί πάνε στον ψυχίατρο – ψυχολόγο για ψύλλου πήδημα...
Η ταινία έχει πλοκή. ΠΟΛΛΗ πλοκή...θα χάσετε την μπάλα σε κάποια φάση, δεν θα ξέρετε ποιόν να κατηγορήσετε και ποιόν να αθωώσετε. Και μέχρι να μπει στο ψητό, που λέμε, θα σας ξενίζει λίγο. Σας ανταμείβει, όμως, στο δεύτερο κομμάτι της όπου γίνεται της τρελής κυριολεκτικά! Οι ερμηνείες ήταν αντάξιες του σεναρίου και των απαιτήσεων που είχαν οι ρόλοι.
Οι κριτικές ήταν πολύ καλές και όχι άδικα και τα εκατομμυριάκια στο box office δεν χάλασαν κανέναν...! Θα δείτε τοπία και αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης που θυμίζουν Ευρώπη και αυτά δένουν εκπληκτικά με την original προφορά του Jude Law, ο οποίος, ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να κάνει τον αμερικάνο γιατρό. Δεν σας λέω το στόρυ...θα την ξαναχάσω την μπάλα! Side effects και μην σκιαχτήτε με τις παρενέργειες...καλή θέαση!

Κλειτώ Χαριτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου την άποψή σας!